Rita’s verhaal

Start | Rita’s verhaal

Rita (68) is geboren in Aruba en komt uit een gezin met tien kinderen. Haar vader is een hardwerkende man die het geld voor het gezin binnenhaalt. Maar in het weekend drinkt hij te veel en slaat hij regelmatig alles kort en klein. 

Op haar zestiende raakt Rita zwanger, het gevolg van een wrede verkrachting. Toch besluit ze om het kind te houden en hier staat ze helemaal alleen voor. Ze verhuist naar Nederland en krijgt nog drie kinderen.

Ondanks dat ze weinig geld heeft, doet ze er alles aan om goed voor haar kinderen te kunnen zorgen. Haar belangrijkste uitgangspunt is om haar kinderen een meer veilige basis voor het leven te bieden dan zij heeft gekregen.

God heeft voor haar en haar kinderen gezorgd, vertelt ze zelf. Iedere keer bid ze dat God haar genoeg wil geven en altijd is er genoeg geld om eten te kopen voor haar kinderen. Hij verhoord haar gebeden op allerlei manieren: mensen komen naar haar toe met de vraag of ze op wil passen of wil strijken, en er kwam een keer een brief van haar moeder met geld.

Ondanks alles wat Rita heeft meegemaakt, staat ze positief in het leven. De les die zij meegeeft? “Blijf praten, werken, zit niet bij de pakken neer en blijf niet piekeren. Je moet er voor knokken, want het leven is mooi!”

> Bekijk Rita’s hele verhaal op RTV Rijnmond op zondag 6 oktober om 17:30. Of kijk zijn verhaal terug op maandag 7 oktober hier op OudGoudRotterdam.nl

mm | Rita

Een Gouden Morgen

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!

* verplicht
    *