Henk en Jopie

Start | Henk en Jopie

Henk en Jopie hebben elkaar ontmoet toen zij zestien en veertien jaar oud waren. Ze zitten stralend achterin de T-Ford, de liefde tussen hen is aan de overkant van de rivier nog te voelen. Het is ook niet moeilijk voor te stellen dat ze elkaars eerste liefde zijn. Het geheim om met elkaar gelukkig te blijven volgens Henk en Jopie? “Blijf met elkaar praten, blijf leuke dingen doen en los samen de problemen op.”

Inmiddels zijn ze beiden met pensioen, maar in plaats van achter de geraniums te zitten, zetten ze juist de bloemetjes buiten. Ze steken graag de handen uit de mouwen en willen veel voor anderen betekenen. Op stap gaan met organisatie De Zonnebloem, op en neer reizen naar hun zelf opgerichte school in Kenia en een dag meehelpen in de kringloopwinkel; Henk en Jopie doen het allemaal. 

Toch hebben ook Henk en Jopie verdriet meegemaakt in het leven. Als Henk vertelt over zijn overleden broer, schieten de tranen in zijn ogen. Ook Jopie heeft verlies meegemaakt in haar leven; haar vader. Ze vinden het makkelijker om los te laten, omdat ze geloven dat ze op een goede plek zijn. Henk en Jopie staan nog volop in het leven en hun advies aan andere ouderen: “Pak dingen aan, help hier en daar een handje!”

> Bekijk het hele verhaal van Henk en Jopie op RTV Rijnmond op zondag 20 oktober om 17:30. Of kijk zijn verhaal terug op maandag 21 oktober hier op OudGoudRotterdam.nl

mm | Henk en Jopie

Een Gouden Morgen

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!

* verplicht
    *