Zorgen versus angst

Start | Zorgen versus angst

Sinds de crisis gaat er steeds meer online. Zo heeft onze kerk een mooie dagelijkse ‘Light in the darkness’ boodschap. Momenteel hebben ze een psycholoog aan tafel waarmee ze praten over zorgen, angst en emoties. Ik vind dat super interessant! Het past ook bij mijn interesse en passie. En ik wil dat graag met jullie delen. 

Zo ging er een aflevering over ‘Zorgen versus angst’. Angst is gericht om ons voor te bereiden op iets wat er staat te gebeuren, zodat we niet verrast worden. Angst klopt als het ware op je schouder en geeft jou advies. Je verstand kan dat advies verwerpen of er naar luisteren. Je hebt daarin een keuze. Maar wat wij vaak doen als mensen, is reageren met zorgen op angst. Je gaat je zorgen maken. Je gaat erover denken, je praat erover en je begint je scenario’s voor te stellen. Alleen dat is geen angst. Dat is hoe je reageert op angst.  

En wij mogen leren om anders te gaan reageren op angst, want door zorgen te maken we het vaak nog groter en angstiger dan dat oorspronkelijk de angst was.

Herken jij dit? Hoe reageer jij op angst? Zie jij angst als een adviserende rol of maak jij je meteen zorgen? 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.