Zoek de verschillen?

Start | Zoek de verschillen?

Je hebt ze vast wel eens gezien, van die plaatjes met als opdracht zoek-de-verschillen. 

Twee op het eerste gezicht dezelfde afbeeldingen, waarop als je goed kijkt een aantal verschillen te vinden zijn. Je moet echt met veel detail kijken om ze te ontdekken. 

Bijvoorbeeld een bord met net een ander aantal strepen. Op het ene plaatje staat wel een plant en op het andere niet. Het kan even duren voordat je alle verschillen gevonden hebt.

Hoe kijk jij naar de mensen om je heen? Let je op de verschillen? In meningen, gedrag en gewoontes? En veroorzaken die verschillen een afstand tussen jou en de ander?

Of kijk je naar wat je deelt? Dezelfde eigenschappen, behoeften, verlangens. Als je je verbonden voelt met iemand, deel je vaak iets fundamenteels. De verschillen die er vast ook zijn, worden minder belangrijk. 

Om verbondenheid tussen mensen te versterken, kun je dus beter naar de overeenkomsten kijken dan naar de verschillen. Volgens mij zie je de overeenkomsten eerder dan de verschillen. Denk maar aan die plaatjes.

In de huidige tijd van individualisme is het moeilijker om je verbonden te voelen met een ander.

Wat zou je kunnen helpen om meer naar de overeenkomsten te kijken dan naar de verschillen tussen mensen?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.