Zie je zegeningen

Start | Zie je zegeningen

Ken je dat gevoel? Dat je zo verstrikt zit in je gedachtes en leugens, dat je je zegeningen niet meer ziet?  Ik heb dat best geregeld. Dan word ik overspoeld door gedachtes en overtuigingen die niet kloppen en dan ben ik vooral gericht op de dingen niet lukken of op dingen die ik niet heb. Of dan ben ik me alleen maar zorgen aan het maken.

Van de week zei iemand tegen mij: “Ga de komende 2 weken uitrusten en genieten. Wees alleen maar dankbaar en parkeer je zorgen even. Kijk wat dat met je doet.” Ok, dacht ik. Prima. Ga ik even doen.  

Haha, nou, zo makkelijk is het dus niet! Voordat ik het weet zit ik me weer zorgen te maken over dingen die wellicht over een paar maanden gaan afspelen. 

“Oh nee, ik ga het per dag bekijken en dankbaar zijn voor de dingen die ik heb.” En ja hoor, daar gaan de gedachtes weer. Het voelt voor mij als een topwedstrijd. En waarom? Omdat ik het niet gewend ben. Ik laat me zo makkelijk meenemen door mijn gedachtes. 

Wat ik al maanden doe en nog steeds doe is elke avond voor het slapen gaan 3 positieve punten opschrijven van die dag. Dat helpt mij om bewust stil te staan en na te denken over de zegeningen van die dag. Ondertussen heb ik al een boekje vol en soms blader ik terug en dan besef ik hoe gezegend ik ben. Ja, er gaan zeker een hoop dingen niet zoals ik had gehoopt, maar er zijn ook een hoop zegeningen.

Zie jij jouw zegeningen?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.