Zelfbeeld

Start | Zelfbeeld

Laatst zag ik een cartoontekening van een bejaarde zieke man die naar zichzelf in de spiegel keek. Het spiegelbeeld toonde een grote sterke leeuw, met een kroon op zijn hoofd. Het contrast was erg komisch, maar ook heel treffend!

Want zo is het natuurlijk wel…uiteindelijk bepaalt je zelfbeeld voor een groot deel je levensgeluk! Iemand kan er bijvoorbeeld slordig uitzien, geen geld hebben en door anderen als mislukt bestempeld worden; zolang die persoon zichzelf waardeert en écht kent, is hij veel gelukkiger dan iemand die het voor de buitenwereld goed voor elkaar heeft, maar zich van binnen een hoopje ellende voelt.

Tegenwoordig lijkt de aandacht vooral uit te gaan naar de buitenwereld. Dus hoe we eruit zien, hoeveel geld we hebben, dat we door iedereen leuk gevonden worden.. Als die zaken allesbepalend worden voor je levensgeluk doe je jezelf veel te kort! Dan blijf je op zoek naar meer en zal je nooit tevreden zijn.

Wees dus aardig voor jezelf. Je bent je eigen beste vriend!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.