Wolken in de lucht

Start | Wolken in de lucht

Pieker jij weleens? Of heb je soms last van gedachten die je maar niet met rust willen lijken te laten? De meesten van ons kennen dit wel, zo niet iedereen.. ik tenminste ook.

Vroeger had ik er best veel last van. Gedachten, piekeren, het was iets dat ik veel deed. Ik voelde mij soms net als een hamster in zo’n wieltje, ik bleef maar ronddraaien! Dat kan heel vermoeiend zijn en erg vervelend. Misschien ervaar jij dat ook wel zo?

Wat mij daarin erg heeft geholpen, is het besef dat ik niet mijn gedachten ben. En dat gedachten op zichzelf niet het probleem zijn. Maar dat het vasthouden aan of proberen tegenhouden van gedachten zorgt voor problemen. Zodra ik gedachten gewoon laat komen en gaan, wordt hun impact op mij steeds minder.

In het begin was dit best lastig, maar hoe meer ik ermee oefende, hoe beter het ging! Probeer het ook eens.

Zie je gedachten als wolken waar je naar kan kijken. En iedere keer als er een wolk voorbij komt, houd die dan niet tegen en klamp je er niet aan vast. Je zal zien dat alle wolken vanzelf weer verdwijnen en dat jij niet de wolken bent, maar de eindeloze ruimte waarin ze verschijnen!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.