Wijze spreuken

Start | Wijze spreuken

Bij mijn oma lag vroeger altijd een boekje op tafel waar ik als kind weleens doorheen bladerde. Het stond vol met spreuken en wijze anekdotes. Als kind begreep ik ze niet, maar ik vond de plaatjes en de sierlijke manier waarop de spreuken geschreven waren mooi om naar te kijken.

Een tijdje terug vond ik het boekje weer terug, hij lag nu bij mijn ouders. Ik bladerde er doorheen en was blij verrast door al de wijze spreuken die erin stonden. Velen raakten mij echt! Nu ik de betekenis van ze begrijp, geeft me dat een gevoel van geluk, wijsheid en kracht. Ik heb er een aantal opgeschreven, ik hoop dat ze die jou ook geven:

“Hoe raast de herfststorm! Maar hoog aan de hemel staan de wolken roerloos.”

“Aanvaard de dingen waaraan het lot je heeft gebonden. Heb alle mensen lief met wie het lot jou samenbrengt, maar dan ook met héél je hart.”

“Zijn eigen kracht kennen, maakt een mens bescheiden.”

“Het Geweten is Gods aanwezigheid in de mens.”

“Niets ter wereld is zo aanstekelijk als lachen en een goed humeur.”

“Als uw hart gewond is, raak het dan niet aan, evenmin als een ontstoken oog!”

“Voor het lijden van de ziel zijn er maar twee geneesmiddelen: Hoop en Geduld.”

“Draag het in stilte, mijn hart, ge hebt wel zwaardere lasten getorst.”

“Vergeet nooit dat ge slechts de speler zijt van een stuk, waarin het spel door de Regisseur wordt bepaald.”

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.