Wie gun jij het om jou te helpen?

Start | Wie gun jij het om jou te helpen?

Vaak wordt er gezegd: “Leer te vragen om hulp, want je kunt het niet alleen” Maar vaak vinden we het moeilijk om om hulp te vragen. Er schieten dan gedachtes door je hoofd zoals: “Ik zadel iemand op met mijn problemen, de ander zit er niet op te wachten, diegene ziet me al aankomen, etc…” 

Deze gedachten zijn alleen allemaal niet waar. Heb je het wel eens vanaf de andere kant bekeken? Er zijn een hele hoop mensen die juist graag een ander willen helpen, maar niet weten wie er hulp nodig heeft of niet weten hoe ze die ander kunnen helpen. Hoe mooi is het dan dat jij net diegene om hulp vraagt. Kortom: “*Wie gun jij het om jou te helpen?” 

Ik geloof dat het meer mensen zullen zijn dan dat je nu denkt. Ik heb ook vaak die bovenstaande gedachten. Maar na mijn uitval dit jaar op mijn werk heb ik echt moeten leren doseren en hulp vragen. Ik kan het namelijk niet alleen. En ik heb ervaren dat er veel mensen zijn die juist heel graag willen helpen. Ze zijn blij zijn dat ik hen om hulp vraag. Ik zie dat ze ervan genieten en dat maakt mij ook weer blij. Ik hoef het niet alleen te doen en samen is nog gezelliger ook! 

Dus, negeer die bovenstaande gedachten en durf uit te stappen. Durf hulp te vragen aan de ander. Zie dan wat jouw hulpvraag met die ander doet. Succes en geniet!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.