Wie ben jij?

Start | Wie ben jij?

Jarenlang heb ik genegeerd wie ik echt ben. Hierdoor heb ik signalen in mijn lichaam genegeerd en ben ik jarenlang over mijn grenzen gegaan. Dit jaar kwam ik weer thuis te zitten met lichamelijke klachten en toen dacht ik: ‘Dit is klaar. Dit wil ik niet meer.’ 

Ik ben op ‘reis’ gegaan samen met God. Op zoek naar wie ik ben. Wie is Aida? Ik ontdekte dat ik hooggevoelig ben. Ik wist dit stiekem al jaren, alleen ik wou het niet zijn. Want hooggevoelig zijn betekent onder andere dat je heel goed aanvoelt hoe anderen zich voelen, je bent sneller moe, je bent sneller overprikkeld, etc… Kortom, je moet rekening houden met je grenzen. Alleen als je negeert wie je echt bent, hoe kun je dan rekening houden met je grenzen? Nou, niet dus. 

Ik heb nu mogen ontdekken dat hooggevoelig zijn helemaal geen last hoeft te zijn. Het geeft juist ook hele mooie talenten: doordat ik alles zo goed aanvoel, weet ik feilloos aan te voelen als er iets met iemand aan de hand is of hoe dichtbij ik mag komen. Ik heb oog voor detail en ik voel me verantwoordelijk voor mijn werk, maar ook voor relaties en vriendschappen. 

En ja, ik moet rekening houden met mijn grenzen. En die bereik ik misschien sneller dan een ander. Maar is dat erg? 

Wie ben jij? Mag jij er zijn van jezelf? 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.