What’s in a name?

Start | What’s in a name?

Als je kennis maakt met iemand die je nog niet eerder hebt ontmoet, geef je elkaar meestal een hand (of een elleboogstoot ☺) en je noemt je naam. Je laat daarmee een heel klein stukje van jezelf zien. Als je verder in gesprek raakt, komt de ander meer te weten over wie je bent, over jouw karakter en alles wat daaruit voortvloeit.

Maar soms zegt alleen de naam van iemand al heel veel over die persoon. Althans, de betekenis van de naam weerspiegelt zijn of haar karakter.

Mijn voornaam zegt zeker iets over mij als persoon. ‘Renate’ betekent ‘wedergeboorte’. En die betekenis heeft alles te maken met mijn geloof in Jezus, de Zoon van God en Redder van de wereld. In de Bijbel staat dat iedereen die in Jezus gelooft voor eeuwig en altijd samen met God in vrede mag leven. Als je dát gelooft ben je ‘wedergeboren’. Oftewel: opnieuw geboren als kind van God.

Weet jij de betekenis van jouw naam? Zegt deze iets over jouw identiteit? Op de website van het Meertens Instituut kun je in de Nederlandse Voornamenbank heel interessante weetjes vinden over iedere willekeurige voornaam. Die van jou zal er zeker tussen staan. Wellicht leuk om eens te lezen wat er over jouw naam gezegd wordt!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.