Welke kleine dingen kunnen nog wel?

Start | Welke kleine dingen kunnen nog wel?

Corona zorgt nog steeds voor veel onrust in de maatschappij. Iedereen vindt er iets van (en laat dit te pas en te onpas ook blijken), maar één ding hebben we wel met elkaar gemeen en dat is dat iedereen het niet leuk vindt en hoopt dat het virus snel verdwijnt. Helaas is de realiteit nu zo dat we moeten dealen met de situatie die er nu is.

Hoe ga jij daarmee om? Lukt het je om je niet gek te laten maken door alle angst en paniek die door de media en onszelf verspreid worden?

Het is moeilijk om je niet te laten leiden door angst en te blijven kijken naar de dingen die nog wel kunnen. Ik vind dat ook echt een uitdaging. Je weet soms gewoon niet waar je aan toe bent en wat er kan gebeuren. Bij de pakken neer gaan zitten lijkt aantrekkelijk, alleen ik weet dat het voor de lange termijn niks gaat opleveren. Als je dit té lang gaat doen, dan kom je in een negatieve spiraal terecht en wordt het steeds uitdagender om uit die cirkel te stappen.

Zoals ik al wel vaker heb geschreven: ‘We hebben geen invloed op de omstandigheden. We hebben alleen invloed op de manier waarop we op de omstandigheden reageren.’

Hoeveel gewicht ga je nog extra aan die omstandigheden hangen? Ik denk dat de huidige situatie al zwaar genoeg is, dus kijk of je het extra gewicht weg kan laten en geniet van de kleine dingen die nog wel lukken en/of kunnen.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.