Wees stil

Start | Wees stil

“De HEERE zal voor u strijden, en ú moet stil zijn.” (Exodus 14:14)

Wat een prachtig vers. Dit zei God tegen het volk van Israël toen zij waren bevrijd uit de slavernij in Egypte. God leidde hen tot aan de rand van de Rode Zee. Inmiddels is het Egyptische leger in de achtervolging en heeft hen bijna ingehaald! Maar het volk van Israël is gestuit op een doodlopende weg.. Wat nu?? Ze raken in paniek!

“Wat moeten we doen, we worden ingehaald en het zal nog erger voor ons worden dan het was”. En God zegt: “Je moet stil zijn. Ik zal voor jullie strijden.”

En wat gebeurt er dan? God doet wat alleen God kan doen. Hij splijt de zee doormidden; het water rijst aan beide kanten op als een muur. En hij leidt de Israëlieten door de Rode Zee op droge grond. En toen ze aan de overkant waren, wilden de Egyptenaren hen volgen. Maar dat was geen goed idee, want de muren van water stortten over hen heen.
En inderdaad, wat God in Exodus 14:14 had gezegd, bleek waar te zijn. Zoals Hij altijd doet wat Hij belooft. De Heer zou voor hen strijden en dat deed Hij. Zij hoefden alleen maar stil te zijn.

En wat betekent het om ‘stil te zijn’? Wat bedoelt God hiermee?

God wil hiermee zeggen dat ik op Hem moet vertrouwen. God wil dat ik volledig op Hem vertrouw, want dan kan ik pas écht een relatie met God hebben.
Ik ga niet in gevecht met mijn zorgen en gedachten, ik laat ze ongemoeid, en langzaam begin ik te merken dat hun impact op mij steeds kleiner wordt. De storm in mij wordt langzaam stil en ik voel mij weer fijn.

Wat zei Jezus ook alweer tegen de storm om de vissers op het meer te beschermen?
“Zwijg, wees stil.”

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.