Wat zou jouw lichaam tegen jou willen zeggen?

Start | Wat zou jouw lichaam tegen jou willen zeggen?

Activiteiten doen met mate, dat vind ik vaak nog wel eens een uitdaging. Als ik iets ga doen, dan wil ik het vaak ook graag afmaken. Ik vind het lastig om tussentijds te stoppen en op een ander moment weer verder te gaan. Zeker met activiteiten die ik minder leuk vind of veel van mij kosten. Dan heb ik het liever zo snel mogelijk gedaan, want dan ben ik er vanaf. Het enige is dat mijn lichaam er vaak iets anders over denkt. Die wil stoppen en het meer in fases doen, maar mijn hoofd spreekt het tegen. Wat doe je dan? Luister je dan naar je hoofd of naar je lichaam?

Ik weet voor mezelf wat voor mij de beste keuze is, maar soms vind ik dat echt een lastige keuze en ben ik eigenwijs en negeer ik mijn lichaam. Helaas betaal ik daar dan de volgende dag een hoge prijs voor. Maak je bewust die keuze, dan is dat niet perse verkeerd, zolang je je maar realiseert dat je dan wel weer je rust moet pakken. Als je dat niet doet en maar door blijft gaan, dan ga je continu over je eigen grenzen heen. Dat kan leiden tot chronische (pijn)klachten.

Wees waakzaam naar je lichaam toe. Als jouw lichaam zou kunnen spreken, wat zou je lichaam op dit moment tegen je zeggen? Vaak weten we wel wat ons lichaam zou zeggen, maar willen we het niet horen.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.