Wat zit er in jouw rugtas?

Start | Wat zit er in jouw rugtas?

Weet jij hoe belangrijk vergeven is? Soms willen we er niet aan of zeggen we dat we iemand al hebben vergeven. Terwijl we ondertussen gevoelens van frustratie, verdriet of boosheid blijven vasthouden.

Wanneer iemand jou tekort doet kun je daar snel een mening over vormen. Deze mening verdwijnt als het ware in een rugzak die je over je schouders hebt hangen. Hoe heftiger de gebeurtenis is of hoe groter jij het zelf maakt, hoe zwaarder de rugzak wordt. 

Ongemerkt begin je die last te voelen. Wanneer je dan je hart lucht lijkt dat even te helpen. Maar hop, zolang je niet vergeeft verdwijnt deze last weer in je rugzak.

Wanneer je, jezelf of een ander, vergeeft dan haal je die last als het ware uit je rugtas en geef je het weg. Het woord zegt het al. Zelf geef ik mijn last het allerliefste aan Jezus. Mijn rugtas wordt dan lichter en Hij geeft me er vrede en vaak ook blijdschap voor terug.

En mijn gevoelens? Die staan er los van en mogen alle ruimte krijgen. Want wat zorgde ervoor dat het je zo raakte. Was het een gebrek aan veiligheid of liefde? Of werd je misschien niet gehoord?

Check je rugzak! Want hoe leger, hoe beter.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.