Wat zit er in jouw ‘reiskoffer’?

Start | Wat zit er in jouw ‘reiskoffer’?

Als we op reis gaan dan zijn wij vaak geneigd om heel veel spullen mee te nemen. We denken: “stel je eens voor dat ze dit of dat niet hebben”. Als je weer thuis bent realiseer je je dat je de helft van je spullen niet eens gebruikt hebt. Kortom, je had het niet nodig, maar je hebt het wel meegesjouwd. Wat een extra energie heeft dat gekost. 

Ons leven is ook een reis. Op die reis draag je een koffer met je mee. Door de jaren heen wordt de koffer steeds voller door ervaringen, gebeurtenissen en herinneringen. Wellicht heb je onderweg nog extra dingen in die koffer gedaan, omdat je dacht dat het handig zou zijn. Heb jij wel eens in die koffer gekeken? Weet jij wat erin zit? Of sjouw jij gewoon door in het leven met die zware koffer in je hand?

Misschien wordt het tijd om die koffer open te maken en te kijken wat er in zit. Er zitten waarschijnlijk spullen in die je nooit gebruikt en die eruit kunnen. Misschien draag je lasten met je mee die jij helemaal niet hoeft te dragen. Bepaal voor jezelf welke spullen jij echt nodig hebt. Ik weet zeker dat jouw koffer dan een heel stuk lichter zal worden, waardoor je makkelijker je reis kan vervolgen.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.