Wat is waarheid…

Start | Wat is waarheid…

Wat is waarheid?

Die vraag houdt me soms wel bezig. De één zegt dit, de ander zegt dat. Het kan me onrustig maken, en in mijn hoofd draai ik rondjes om de waarheid te vinden over een bepaald onderwerp. 

Ik hou ervan om dingen te begrijpen, zo zit ik in elkaar. Waarheid geeft mij een bepaalde veiligheid, houvast en controle. Maar voor ik het weet wordt een waarheid een doctrine. Zo zit het, nu begrijp ik het – nu past het in een laatje of vakje. Even brengt het veiligheid, maar voor ik het weet hoor ik weer wat anders, wat toch ook heel aannemelijk klinkt. Waardoor dat andere weer gaat wiebelen. 

De bijbel zegt dat Jezus de weg, de w a a r h e i d en het leven is. Hij is dus ‘de’ waarheid. De waarheid is een persoon. Een levensecht persoon. Bij Hem vind ik ‘waarachtigheid’ bij Hem vind ik vrede. Ik hoef niet meer uit te puzzelen hoe alles zit, ik mag luisteren naar Hem. Wat wil Hij tegen mij zeggen, nu – op dit moment. Of ik mag gewoon tegen Hem aanleunen en erop vertrouwen dat Hij de dingen laat zien op Zijn tijd. Waarheid is relatie.

Hij is, 

de dragende kracht 

in mijn leven. 

Van begin tot 

het einde.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.