Wat geloof jij over jezelf?

Start | Wat geloof jij over jezelf?

Een overtuiging is een opvatting die je hebt over anderen, jezelf, de wereld, het leven, etc… Wanneer iets een overtuiging voor jou is geworden, dan vormt het voor jou dé waarheid. Overtuigingen hebben is niet verkeerd. Iedereen heeft overtuigingen.

Wanneer jouw innerlijke overtuigingen negatief worden, dan kan het grote invloed gaan krijgen op jouw leven. Deze negatieve overtuigingen ontstaan vaak al in jouw jongere jaren. Je kan als kind signalen op een hele andere manier hebben ontvangen dan dat het bedoeld was. Zeker als je hooggevoelig bent, dan kunnen opmerkingen, grapjes of bepaalde uitspraken van anderen veel harder en/of op een negatieve manier bij jou binnen zijn gekomen. Situaties zoals misbruik, mishandeling, pesten en/of overlijden kunnen ook jouw innerlijke overtuigingen negatief hebben beïnvloed.

Doordat die negatieve innerlijke overtuigingen door de jaren heen erin zijn gesleten, is het moeilijk om die overtuigingen zo 123 te vervangen voor waarheden. 

Wat geloof jij over jezelf?

Als jij jouw negatieve innerlijke overtuigingen in kaart hebt kunnen brengen, dan kun je één voor één gaan afrekenen met deze overtuigingen. Hulp hierbij is wel wenselijk. Met twee zie je meer dan één en diegene kan jou ook de spiegel voorhouden als het nodig is.

Laat je niet klein houden door jouw negatieve innerlijke overtuigingen, maar kies voor vrijheid. Is het makkelijk? Nee, maar het is zeker niet onmogelijk.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.