Wandelen

Start | Wandelen

Wandel je graag? Maak je wel eens een ommetje? Wandelen is anders dan lopen. 

Wandelen is een bewuste keuze voor een bewegende activiteit. Ik wandel meestal samen met mijn hond, of met een vriendin. Wandelen is een ontspannende bezigheid.

Bij wandelen hoort een stuk rust. Geen rennen, vliegen en draven. Je komt tot rust en krijgt nieuwe energie. Het onrustige moeten verdwijnt. Er is geen haast en geen stress. Herken je dat? 

Dit langzame tempo lijkt haaks te staan op de huidige tijd. We moeten snel van A naar B. We pakken snel de auto want de tijd dringt, anders gezegd dwingt. Als we lopend of fietsend gaan zijn we er op gericht om zo snel mogelijk op de eindbestemming te komen.

Bij wandelen hoort een goede sfeer. Er is ruimte om te bespreken wat je bezighoudt. Mooie en moeilijke ervaringen uit je leven. Nadenken over de motieven die je hebt. Stilstaan bij de dingen die je ziet, luisteren naar wat je hoort.

Bij wandelen hoort een pad, je volgt de paden die er liggen. Je laat je leiden door de paaltjes die er staan, kijkt op de kaart. Op kruisingen denk je rustig na. 

En als je alleen bent, weet dan dat de Ander altijd met je mee wandelt, Hij is de beste Gids!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.