Waarom willen we niet zwak zijn?

Start | Waarom willen we niet zwak zijn?

Hoe is het met je gezondheid? Heb je een chronische ziekte, of kwalen die op oudere leeftijd zijn ontstaan? Of ben je vaker ziek dan vroeger? Zelf vind ik het best confronterend dat je lichaam ouder wordt en het langer duurt voordat je weer herstelt van iets.

Hoe is dat voor jou? Word je in beslag genomen door jouw lichamelijke gesteldheid? Ik probeer altijd te kijken naar wat ik nog wel kan, ik heb namelijk al 35 jaar reuma. Soms kan het me toch opeens verdrietig maken dat leeftijdsgenoten allerlei dingen kunnen doen die ik niet meer kan. Mensen zien niet altijd aan de buitenkant wat je mankeert en ik vind het lastig om dat dan te zeggen.

Heb jij dat ook? Wat is dat toch, dat we niet zwak willen zijn? Dat we alles zelf willen kunnen en geen hulp vragen? Getuigt het juist niet van moed als je afhankelijk durft te zijn van anderen en toe durft te geven dat je onvolmaakt bent? Toegeven dat je beperkingen hebt en het goed is als je wordt geholpen? “Kracht wordt zichtbaar in zwakheid”, staat ergens geschreven!

Veel sterkte vandaag!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.