Waar loop jij achteraan?

Start | Waar loop jij achteraan?

Houd je van dieren? Heb je een huisdier? Dieren fascineren mij altijd, daarom heb ik een hond waar ik dol op ben. Het gedrag van een dier laat diepere instincten zien.

Soms kennen we dieren menselijke eigenschappen toe, omdat we iets van onszelf in dieren herkennen. Mensen worden ook wel met bepaalde dieren vergeleken. Bedenk maar eens hoeveel spreekwoorden er over dieren gaan. 

Het schaap is daar een voorbeeld van. De mens is een kuddedier, we horen graag ergens bij. We doen elkaar vaak ongemerkt na. We kunnen schaapachtig kijken en mekkeren wat af.

Wat vind jij van het beeld om jezelf als schaap te zien? Mij spreekt het aan, horen bij een kudde, samen op pad gaan. Want ik weet zeker dat ik anders zou verdwalen en de juiste weg niet kan vinden. Een schaap alleen op pad loopt gevaar, het is een makkelijke prooi voor wilde dieren.

Bij een kudde schapen hoort een herder, hij weet waar de schapen gras kunnen eten en water drinken. Hij kent zijn schapen en zorgt voor ze. Schapen die gewond raken en niet meer kunnen lopen, neemt hij op de schouders en draagt ze naar de stal.

Ken jij zo’n herder?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.