Vriendschap is een dankbaar gevoel

Start | Vriendschap is een dankbaar gevoel

Hoe gaat het vandaag met je? Vandaag wil ik het met je hebben over vriendschap. Het woord roept bij mij direct vreugde en warmte op, bij jou ook? Het voelt goed wanneer je mensen om je heen hebt die er voor je zijn als je het moeilijk hebt. 

Het is ook een dankbaar gevoel als het goed met je gaat en je je blijdschap kunt delen met mensen die het jou gunnen gelukkig te zijn. Niet alleen vriendschap ontvangen voelt goed. Vriendschap geven geeft misschien nog wel meer voldoening. Als je een vriend in nood kan helpen of troost kan bieden in zijn of haar verdriet, dan kom je zelf als mens tot bloei. Je handelt vanuit je hart en dat zorgt ervoor dat je je een beter mens voelt. 

Koester dus de vriendschappen die je hebt. Spreek eens wat vaker uit dat je hem of haar waardeert en dat je dankbaar bent die persoon in jouw leven te hebben. Want soms kan het vanzelfsprekend voelen, maar een goede vriend is dat nooit. Denk daaraan in goede én slechte tijden. Want, zoals Toon Hermans ooit zei: “..pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient, dan pas kun je zeggen: ‘k heb een vriend”.

 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.