Voor alles is een tijd

Start | Voor alles is een tijd

Het leven kent hoogte- en dieptepunten. Toch zijn we geneigd de dieptepunten niet te noemen en de hoogtepunten meer aandacht te geven. Alsof het leven alleen maar leuk en voorspoedig is. En als we ziek worden, verdriet hebben, iemand verliezen of andere moeilijke dingen meemaken, zouden we dat liever overslaan. Herken je dat?

Ken je het Bijbelboek Prediker? De wijze schrijver hiervan is tot de ontdekking gekomen dat voor alles wat er gebeurt, een bepaalde tijd is. Een tijd om te huilen en een tijd om te lachen, een tijd om te rouwen en een tijd om te dansen enz. Lees het maar eens na in Prediker 3:1-8.

Mij helpt dit om het leven in het juiste perspectief te zien. Ik hoef niet bang te zijn voor moeilijke tijden. Dit hoort bij het leven hier op aarde.

Voor alles is een tijd, de geschikte tijd. Voor mooie en verdrietige dagen. We maken plannen en nemen onze verantwoordelijkheid, maar de uitkomst moeten we loslaten. Er is een God die boven de tijd staat en Zijn tijd is anders dan die van de mens. Alles gaat op Zijn tijd. Hij zorgt ervoor dat alles de goede plaats krijgt in de tijd.

Ik vertrouw erop dat God erbij is op goede en op kwade dagen.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.