Vogeltjes

Start | Vogeltjes

Is het echt waar of verbeeld ik het mij alleen maar? Ik krijg altijd het gevoel dat de vogeltjes in de maand januari anders fluiten dan in de maand december. Net of ze zich in december een beetje koest houden en wat ingedut zijn, maar in januari wordt het getjilp alweer helderder en enthousiaster. Natuurlijk hebben die vogeltjes geen idee dat de jaarwisseling inmiddels geweest is, maar toch… Het lijkt wel alsof ze met die vogelkoppies heel goed weten dat het nieuwe jaar is ingegaan. Ze voelen aan alles dat er een nieuw seizoen is aangebroken. Een nieuwe tijd met nieuwe kansen, de natuur die zich weer klaarmaakt om te gaan uitbotten, groeien en bloeien.

De vogels hebben er zogezegd zin in! Veel mensen vinden de maand januari maar lang en saai. Ik bespeur bij mijzelf altijd een opkomend gevoel van enthousiasme in januari. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, zoiets. Ik zie uit naar wat er komen gaat in 2021. Benieuwd naar wat ik samen met God mag gaan ontwikkelen. Terwijl ik mijn huis opruim en schoonmaak, denk ik aan het jaar dat voor mij ligt. Ondertussen fluit ik een liedje. Het is een vrolijk deuntje. Volgens mij klinkt het zelfs vrolijker dan toen ik in december mijn kerstkrakers floot.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.