Verwondering

Start | Verwondering

Ben je ooit in Naturalis geweest, het natuurhistorisch museum in Leiden? Het is pas vernieuwd en weer geopend. Prachtig gebouw qua architectuur. En wat er binnen te zien is, blijft je verwonderen. Al de dieren, levend onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Alle bomen, planten en bloemen, zoveel verschillende landschappen.

En wat denk je van de enorme hoeveelheid kleuren in de natuur. Niet alleen boven de grond, maar ook onder de grond!  In Naturalis kun je een kijkje nemen in een steengroeve. In de lagen van de aardkorst komen, als je gaat hakken, allerlei kleurrijke gesteenten tevoorschijn. Edelgesteente, mineralen met schitterende kleuren. Mineralen en edelstenen zijn een wonder van de natuur, ze ontstaan door bepaalde processen in de aardlagen. Smaragd, robijn, amethist, aquamarijn, topaas, zijn bekende edelstenen. Misschien heb je ze weleens gezien in sieraden.

Geologen die op zoek gaan in de aardkorst naar edelgesteente gebruiken een vergrootglas en een speciaal UV-lampje. Want onder de grond is het donker en zie je geen kleuren. Pas als ze er met  licht op schijnen worden de kleuren zichtbaar.

Wonderlijk he? Dat je schatten kunt ontdekken door er een ander licht op te laten vallen!

Kijk eens naar de wereld om je heen en verwonder je over verborgen schatten.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.