Verkering

Start | Verkering

61 jaar geleden was het uitgeraakt, haar verkering met Rob. De knapste en intelligentste jongen van de klas!

Ria was er toen helemaal kapot van. Die geweldige, stoere Rob had haar na 3 maanden stevige verkering aan de kant gezet voor een ander.

Heel lang heeft ze er niet over getreurd . Ze ontmoette Kees, met wie ze trouwde en 4 prachtige kinderen kreeg. Ria heeft een goed huwelijk met Kees, maar ze hebben ook groot verdriet gekend. Het dieptepunt was het verlies van hun vijfde kindje vlak na de geboorte.

Ria heeft vandaag de mail gekregen met de preekbeurten voor de komende zondagen in haar kerk. Zondag preekt er een oude gastpredikant in hun kerk, die precies dezelfde naam heeft als Rob. Vroeger had hij gezegd dat hij theologie ging studeren dus… het kon hem wel eens zijn.

Ria kijkt in de spiegel: haar haar kleurt ze allang niet meer, met haar rimpels is ze helemaal vertrouwd. Ze is eigenlijk best dik geworden, zeker 20 kilo aangekomen in 61 jaar. Nee, zondag maar een keer overslaan, hier heeft ze echt geen zin in!

Ze loopt naar haar computer en googelt Robs naam. Ze ziet een foto van een oude man: vergrijsd, gerimpeld en gezet. In de ogen herkent ze Rob. Zijn blik is mild en wijs. Ria leest wat er staat over zijn leven: Rob heeft ook een kindje verloren, en dat net als zij over kunnen geven in Gods Vaderhanden.

Opeens ziet Ria heel erg uit naar zondag. Wat zullen Rob en zij elkaar veel te vertellen hebben. Over hun vreugdes, hun verdriet en over de trouwe Vader Die hen een leven lang hielp!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.