Vergeving

Start | Vergeving

‘Doe jezelf een plezier… VERGEEF!’

Joyce Meyer, Bijbellerares

Dit lijkt misschien een gekke uitspraak. Je zou toch zeggen dat je niet jezelf, maar juist de ander een plezier doet door te vergeven wat jou is aangedaan. 

Vergeving houdt niet in dat we goedpraten wat een ander ons heeft aangedaan. Het betekent ook niet dat er geen consequenties aan iemands daden vastzitten. Het betekent ook niet ‘vergeven en vergeten’. Maar je kunt het verlangen om wraak op iemand te nemen loslaten wanneer je iemand vergeeft.

Als iemand jou iets aandoet, ben je daar, terecht, heel boos over. Boosheid is een emotie die er mag zijn. Het signaleert dat er ergens iets niet klopt of misschien wel grondig mis is. Probeer er achter te komen wat er aan jouw boosheid ten grondslag ligt. Vraag het aan God in je gebed, Hij wil het je laten zien. Boosheid berooft jou van je vrijheid en vrede en je kunt weigeren om je te onderwerpen aan die boosheid. Zodra je weet waarom je zo boos op iemand bent, mag je de moed verzamelen om diegene te vergeven. Zodra je iemand hebt vergeven, kun je je boosheid loslaten en verdergaan in je leven. Je zult genezing en vrede ervaren. 

Het zou natuurlijk het allermooiste zijn wanneer degene die jou iets heeft aangedaan zelf tot inkeer komt en jou om vergeving vraagt. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Het is daarom behoorlijk pittig om iemand uit eigen beweging te vergeven. Vraag God om je daarbij te helpen. Hij weet als geen ander hoe het is om mensen te vergeven die Hem iets hebben aangedaan. 

Degene die jij vergeeft, zal geraakt worden door de kracht van vergeving. En je ervaart zelf genezing, vrede en vrijheid.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.