Vergeet-me-niet

Start | Vergeet-me-niet

Overkomt je het weleens dat je boodschappen gaat doen met een lijstje en dat je dan één van de belangrijkste dingen vergeet? Ik kan daar zo van balen! Heb ik juist een pakje boter nodig om een cake te bakken en dan vergeet ik het, terwijl het op m’n lijstje stond. 

Of dat je met iemand in gesprek raakt en je echt niet meer op de naam van degene kan komen? Vind je dat ook gênant? Meestal schiet de naam me veel later wel weer te binnen. Het hoort bij het ouder worden, zegt men. Behalve ons lichaam, worden ook onze hersenen trager naarmate we ouder worden. Ons geheugen heeft meer tijd nodig om informatie op te slaan of om herinneringen op te halen. 

Het idee dat je zelf vergeten wordt vind ik veel erger. Hoe is dat voor jou? Ken je dat gevoel? Dat mensen je vergeten uit te nodigen voor iets omdat ze je een tijd niet meer hebben gezien? Vergeten worden is pijnlijk en het motiveert mij om naar andere mensen om te zien. Toch kan ook ik iemand vergeten en dat confronteert me met mijn eigen beperktheid. 

Wat een troost is het dan te weten dat er Iemand is die nooit degenen vergeet van wie de naam staat opgeschreven in het Boek van het Leven.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.