Verbinden

Start | Verbinden

In vacatureteksten voor een nieuwe predikant, een onderwijzer, een nieuw bestuurslid of wat voor functie dan ook, willen we tegenwoordig nog wel eens lezen dat men een “verbinder”, of ook wel een “teamspeler”, zoekt.

Dat is opmerkelijk. We leven immers in een tijdperk waarin de individualisering (waar op zichzelf veel goeds over te zeggen valt) dikwijls tot een sterke mate van individualisme heeft geleid.

Maar steeds vaker ontdekken we: elf zeer getalenteerde voetballers maken nog geen kampioenselftal. Er is een coach nodig die van die elf individualisten een team smeedt. Die in het elftal een sfeer weet te creëren die ertoe leidt dat iedere speler de eigen talenten in dienst van het geheel stelt. Dat men, zowel binnen als buiten de lijnen, voor elkaar door dik en dun wil gaan.

Steeds vaker ontdekken we, dat een mens die alles alleen denkt te kunnen, ten diepste een arm en kaal leven leidt. Daar waar we ons met anderen verbinden – of bereid zijn ons te laten verbinden – bloeien de bloemen van zorgzaamheid, empathie, respect en tolerantie 

De Bijbelse geboden, met als spits de samenvatting die Jezus daar ooit van gaf: God liefhebben boven alles en je naaste want die is als jij, wijzen in de richting van verbinden en verbondenheid.

Wat een kansen en wat een uitdaging om vandaag, in onze eigen omgeving, zo’n verbinder te zijn. Onze samenleving heeft er op alle niveaus grote behoefte aan!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.