Veerkracht om te vliegen

Start | Veerkracht om te vliegen

Waarschijnlijk breng je het woord ‘veerkracht’ in verband met een stevig elastiek. Of met de auto vering. Of met snel herstel na een moeilijke periode. De kans dat je aan een ‘vogelveer’ denkt is niet zo groot. In zo’n zacht, donzig vogelveertje zie je niet gelijk iets krachtigs. 

En toch heeft een vogel heeft zijn zachte veren keihard nodig om krachtig te kunnen leven. Vogels gebruiken hun veren om warm te blijven, om vocht af te weren, om goed in vorm te blijven en voor stabiliteit in de lucht. En een moedervogel beschermt haar kleintjes onder haar warme vleugels. Maar bovenal zijn veren bedoeld om te kunnen vliegen, want dat is wat vogels het allerliefste doen.

Een vogel doet er alles aan om zijn verenkleed gezond te houden. Daarom poetst een vogel zijn veren vaak en veel. Dan is hij in goede balans is en kan hij heerlijk vliegen! 

En jij? Ben jij in balans? Zorg jij goed voor jezelf? Hoe onderhoud jij jouw ‘verenkleed’? Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Dan ben je in balans. Dan blijf je een veerkrachtig mens. Daar heb je zelf profijt van en anderen kunnen daarvan meegenieten.  

Wat heb jij nodig om te kunnen vliegen? Een goed boek? Een belletje met een familielid? Een dagelijks moment met God? Een natuurwandeling? Een kerkdienst via de livestream? 

Zorg vandaag goed voor je mooie ‘verenkleed’ en vlieg!

Zo blijf je veerkrachtig als een vogelveertje.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.