Van alles voelen op het moment van rust

Start | Van alles voelen op het moment van rust

Soms kun je zo ontzettend druk zijn met bijvoorbeeld een project dat je op adrenaline gaat leven. Alleen wanneer het projectje is gestopt, dan voel je vaak pas hoe ontzettend moe je eigenlijk bent. Door de adrenaline heb je het niet altijd in de gaten. Door de adrenaline kun je door en voel je wel dat je moe bent, maar als je dan eenmaal in bed ligt kun je nog steeds niet slapen, omdat je hoofd nog doorgaat.

Is dat erg? Nee, dat hoeft niet erg te zijn als het maar niet constant gebeurt. Als je continu op adrenaline leeft, dan zit je in een overlevingsstand en pleeg je op een gegeven moment roofbouw op je lichaam. Je gaat dan maar door en door, terwijl je lichaam eigenlijk niet meer kan en rust nodig heeft.

Als je zo’n adrenaline-projectje hebt en het is afgerond, probeer dan (en het liefst ook tijdens) goed voor jezelf te zorgen. Pak die extra slaap, zoek ontspanning of ga dingen doen waar je blij van wordt. Zorg net even iets extra voor jezelf. Jouw lichaam wordt daar blij van en jij dus ook.

Het is niet raar dat op het moment van rust, je dan juist van alles voelt. Het is ok. Wees lief voor jezelf!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.