Vakantie

Start | Vakantie

In deze tijd is alles anders dan anders. De tijd voor de coronacrisis was veel dynamischer, je had van alles om handen. Nu lijkt alles echt letterlijk even stil te staan.

Geen contact met vrienden en familie zoals je gewend bent, veel thuis blijven, in veel gevallen niet naar werk kunnen, en zo is er nog een hele lijst vol met dingen die we nu niet kunnen of mogen doen.

Ikzelf zou samen met mijn vriendin op vakantie gaan naar Amerika. Iets waar we samen heel erg naar uit keken. Ik wilde altijd al graag een keer een verre reis maken en Amerika leek mij echt bijzonder! We wilden graag de natuurparken in het westen gaan bekijken, ik had daar echt heel veel zin in. Maar helaas, de 3 weken vakantie konden niet doorgaan. In plaats van een vakantie zitten we dus nu veel binnen en zijn de dagen een stuk eentoniger. Vooral met het idee dat we in andere omstandigheden nu een mooie reis aan het maken waren. 

Maar al snel realiseer je jezelf ook dat dit allemaal betrekkelijk is. Het is natuurlijk niets vergeleken met mensen die ziek zijn of die dierbaren hebben verloren door dit virus!

Dat is natuurlijk wel met deze crisis, je gaat alles wel direct in perspectief zien. Dingen waarvan je dacht dat ze belangrijk waren, zijn dat opeens een stuk minder of zelfs helemaal niet! Zo kunnen moeilijke en zware tijden dus ook ruimte maken voor nieuw inzicht. Dat we ons wat minder druk gaan maken over materialistische zaken en meer gaan letten op elkaar en onszelf. Wat vind ik nu écht belangrijk? Waar gaat het leven nu écht om? 

Hopelijk biedt deze tijd voor jou ook iets positiefs en helpt het je om een antwoord te vinden op deze vragen.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.