Twee vogels

Start | Twee vogels

Een tijdje geleden zag ik een afbeelding van twee vogels in een boom, en een van hen was druk bezig met het bouwen van een nest. Deze vogel vloog op en neer, verzamelde takjes, legde de takjes zorgvuldig neer, kortom deze vogel was druk bezig. 

Boven deze vogel, zat een tweede vogel op een tak. Deze vogel zag er precies hetzelfde uit als de eerste vogel. Alleen deze vogel was niets aan het bouwen. Deze vogel was simpelweg aan het observeren. Heel kalm en rustig was hij naar de drukke vogel aan het kijken. Dit kijken kostte de tweede vogel geen inspanning, het gebeurde vanzelf. 

Dit is eigenlijk een prachtig plaatje van hoe wij zelf zijn! 

Deze twee vogels zijn namelijk met elkaar verbonden. De eerste vogel is wat we zijn in ons dagelijks leven: vader, moeder, opa, oma… druk doende in het huis of op het werk. Kortom: druk met de dagelijkse beslommeringen. 

De tweede vogel symboliseert een diepere laag in onszelf. Een laag waarvan we onszelf in eerste instantie niet eens bewust zijn. Maar als we stil worden en een stapje terugdoen in onszelf, kunnen we opmerken dat er een plek is in onszelf waar al die bezigheden waargenomen kunnen worden. Het is de kunst van simpelweg observeren, kijken zonder oordeel. 

Als je je bewust wordt van die tweede vogel in jezelf dan zal je merken dat het leven veel makkelijker gaat. Je raakt niet meer zo snel in de war omdat je merkt dat alles vanaf een afstandje bekeken kan worden. 

De dingen worden allemaal wat minder persoonlijk en het leven zelf neemt het takje van je over.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.