Toekomst

Start | Toekomst

Door een crisis kan je verwachting van de toekomst behoorlijk beïnvloedt worden. Dat herken je waarschijnlijk wel? Het kan een crisis in je eigen leven of in  je familie zijn. Of zelfs nog verder reikend, in heel je omgeving. Na een crisis verandert er altijd iets. Het is niet meer helemaal hetzelfde als voor de crisis. Maar hoe zal het zijn?

De Tweede Wereldoorlog was een wereldwijde crisis. En nu, tientallen jaren later, het Coronavirus. Een crisis die iedereen raakt en aan het wankelen brengt. Als je leven stabiel is heb je bepaalde verwachtingen voor de toekomst. Ook al weet je dat dingen anders kunnen lopen dan je verwacht. Het beeld wat je van je toekomst hebt is redelijk voorspelbaar.

Tenminste dat was voor mij wel zo. Ik ben opgegroeid in een maatschappij van vooruit denken, plannen en je zaakjes op orde hebben. Daarom vraag ik mezelf misschien wel meer af dan jij: wat zal de toekomst brengen?

Een bekend oud lied verwoordt het zo: Wat de toekomst brenge moge, mij geleidt des Heren hand. Die woorden heb ik nodig om mijn inspirerende voorbeeld Corrie ten Boom na te kunnen zeggen: “Ik ben niet bang om een onbekende toekomst te leggen in de handen van een bekende God”.

En jij, hoe kijk jij naar de toekomst?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.