Tijd

Start | Tijd

Draag je een horloge? Weet je graag hoe laat het is? Zou het leven anders zijn zonder het altijd weten van de tijd? Deze vraag wilde ik voor mijzelf helder krijgen en ik draag daarom sinds een jaar geen horloge meer. En weet je, het geeft rust!

Natuurlijk, voor afspraken moet ik weten hoe laat het is om op tijd te zijn. Maar dan kijk ik op mijn mobiele telefoon of op de wekker bij mijn bed. Op andere momenten is het eigenlijk helemaal niet nodig om precies te weten hoe laat het is. Hierdoor lijkt de dag anders te verlopen. De tijd bepaalt niet mijn daginvulling, maar ik bepaal mijn daginvulling. Als ik met iemand een praatje maak heb ik tijd. Als ik ergens mee bezig ben doe ik dat met meer plezier en let niet meer op hoeveel tijd het me kost.

Tijd hebben hangt niet af van de klok. Ken je de uitspraak: “in Europa hebben ze de klok, in Afrika hebben ze de tijd?” Als je ouder wordt en minder dagelijkse verplichtingen hebt, krijg je meer (klok)tijd. Zie je hier de meerwaarde van in?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.