Thuiskomen

Start | Thuiskomen

Het feest van warmte, gezelligheid en samenzijn. Ik vind de sfeer in deze wintermaanden fijn. De lichtjes die je overal ziet, de kaarsjes die branden. Een mooie kerstboom in de woonkamer, gezellig en knus.

Maar voor heel veel mensen voelt dat niet zo en zijn het de eenzaamste maanden van het jaar. We vieren dat Jezus werd geboren, om voor altijd bij jou en mij te kunnen zijn. Bizar dan hè, dat juist dit feest zoveel eenzaamheid kan oproepen. Niet toevallig denk ik…

De laatste tijd begin ik al meer te begrijpen wat eenzaamheid is. Volgens mij is het de afwezigheid van verbondenheid. Als je je niet kan verbinden met jezelf, met anderen en/of met God, dan ben je als het ware losgekoppeld. 

Verbinding is dus enorm belangrijk! Maar hoe doe je dat?

Maak verbinding met je hart. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf: “Je mag verdrietig zijn en de pijn voelen dat je alleen bent. Het is oké om je even niet oké te voelen…”

Door jezelf te erkennen, emoties niet weg te drukken kun en mag je thuiskomen bij jezelf. Je hoeft je niet meer groot te houden en sterk te zijn, maar je mag kwetsbaar zijn en warm van hart, klaar om anderen te ontmoeten.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.