The sound of silence

Start | The sound of silence

Vind je stilte fijn? Of heb je liever een geluid om je heen? Achtergrondmuziekjes zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. In winkelcentra, supermarkten, wachtkamers, overal hoor je muziek. De één vindt het gezellig, de ander overbodig. 

Wat versta jij onder stilte? Geen menselijke stemmen, geen elektronische tonen of natuurlijke ruis? Woon je in een stad of op het platteland? Dat beïnvloedt waarschijnlijk je definitie van stilte.

Ik woon in de Randstad. Als ik goed luister hoor ik altijd een soort zoem, ook ‘s nachts. Ik ontdekte dat tijdens een vakantie op een afgelegen plek. Daar ervaarde ik een totale stilte, geen enkel geluid. Eerst vond ik het beetje eng, alsof je alleen op de wereld bent. Ik was alleen met mijn eigen gedachten. Vind jij dat ook spannend ? Waar denk je aan als je niet wordt afgeleid door geluiden? Ik merk dat stilte nieuwe inzichten geeft. Je zicht op de wereld om je heen wordt scherper. Geluid en stilte krijgen een nieuwe dimensie.

Een Oosters gezegde luidt: “Hoe stiller het wordt, hoe meer je kan horen.” Dat maakt mij nieuwsgierig, jou ook?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.