Terug durven komen op een beslissing

Start | Terug durven komen op een beslissing

Het kan zijn dat je een beslissing hebt gemaakt en achteraf denkt: Waarom heb ik deze keuze gemaakt? Hoe dom kon ik zijn?

Je kan op dat moment in de veroordelende rol gaan zitten en jezelf veroordelen over hoe dom en stom je wel niet bent geweest. Je kan ook genadevol naar jezelf leren kijken en denken: Ja, het was misschien niet de meest handige beslissing die ik heb genomen, maar laat ik kijken of ik die beslissing kan terugdraaien.

Een aantal weken geleden had ik een beslissing genomen die niet uitpakte zoals ik had verwacht. Ik dacht een juiste keuze te hebben gemaakt, maar het werd al vrij snel duidelijk dat dit niet het geval was. Dit bezorgde mij een emotionele rollercoaster en een nachtrust van maximaal 2 uurtjes.

Uiteindelijk vond ik de moed om de beslissing terug te draaien. Wel vol schaamte, maar ik wist dat dit wél de juiste beslissing was. Wat viel er een last van mijn schouders af toen het ‘voorbij’ was. Ik kreeg een gevoel van rust over mij heen.

Het kan zijn dat je een beslissing maakt in je leven wat misschien niet helemaal handig is. We zijn nu eenmaal mensen en we zijn niet perfect. Hoe ga jij daarmee om? Schiet jij in de veroordeling naar jezelf of kun je genadevol zijn?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.