Teleurstelling

Start | Teleurstelling

Is een leven zonder teleurstelling in andere mensen mogelijk?

Ik denk dat we het onszelf stukken makkelijk zouden maken als we verwachtingen over anderen in de koelkast leggen. 

Beter nog… bevriezen. 🙂 

We kunnen de wereld om ons heen tot op een bepaalde hoogte ‘controleren’. Ik kan investeren in een vriendschap, maar het ligt voor een deel ook bij die ander. Ik kan mijn liefde geven aan familie, vrienden, mijn partner en mijn kind.  Maar wat nou als het niet terugkomt zoals ik het graag zou willen zien? 

Ik hoorde eens een prachtige uitspraak: “Ware liefde is de vrijheid om te kunnen kiezen“.

Kan ik dit? Kan ik de ander volledig vrij laten? Heb jij hier wel eens over nagedacht?

Wanneer ik het gedrag van een ander niet meer veroordeel, dan kan het gedrag van een ander mij uiteindelijk ook geen pijn meer doen. 

En soms… soms moet je eerst je eigen pijn loslaten, voordat je een ander volledig vrij kunt laten. Kijk er maar eens naar, op het moment dat een ander jou (onbedoeld) kwetst. Welke pijn ligt er bij jou nog op de plank?

Ruim het op, en laat de ander vrij.

Dan ben jij het ook!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.