Talen van liefde

Start | Talen van liefde

Hoe laat jij merken aan een ander dat je van hem of haar houdt? En wat ervaar je zelf als een liefdesgebaar van een ander?

Tijd en aandacht, een knuffel, een kadootje, een compliment of hulpvaardigheid? Dit worden de 5 talen van liefde genoemd, misschien ken je ze wel?

Om de taal van de ander te ontdekken, heb je inlevingsvermogen nodig. Waar merk je aan dat iemand blij wordt? Misschien ben je zelf altijd erg blij als iemand een kadootje voor je meebrengt. En vind jij kadootjes kopen en uitzoeken voor een ander leuk om te doen. Dat is dan jouw liefdestaal.

Het kan ook zijn dat je het heel fijn vindt als iemand je ergens bij helpt. Of dat jij graag anderen helpt.

Mooi om zo je liefde door te geven aan anderen en heerlijk om te kunnen ontvangen. Probeer het maar eens uit en je zult merken dat de liefde tussen jou en de ander groter wordt.

Zie de taal van liefde die je hebt als een geschenk voor de mensen om je heen. Een geschenk dat nooit ophoudt geschenk te zijn. Altijd bedoeld om door te geven en te ontvangen.

Aan wie ga jij komende week, tijd, aandacht, een kadootje, compliment of hulp geven?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.