Stukje voor stukje

Start | Stukje voor stukje

Hou je van kunst? Ben je creatief? Waarschijnlijk heb je weleens een mozaïek gezien. Dat is een afbeelding die gevormd wordt door een groot aantal kleine gekleurde steentjes.

Deze manier van afbeelden is heel oud. In oude Griekse en Romeinse gebouwen zie je het vaak in vloeren verwerkt. Deze kunstvorm wordt al eeuwen gebruikt door kunstenaars. Soms voor duidelijke voorstellingen, soms voor prachtige versieringen. Misschien ken je het werk van Gaudi wel?

Hobby-matig kun je cursussen volgen om bijvoorbeeld een tafelblad of wanddecoratie te mozaïeken. Je zoekt dan stukjes gekleurd steen bij elkaar om er één geheel van te maken. 

Het principe dat kleine stukjes bij elkaar iets heel anders laten zien dan als je ze apart ziet, vind ik magnifiek. Ieder stukje is belangrijk, als er één stukje ontbreekt zie je dat direct. Er zijn stukjes nodig voor het midden, om op te vallen en stukjes die een rustige rand vormen.

Kijk je wel eens op deze manier naar de mensen om je heen? Iedereen is belangrijk, samen vormen we het grote geheel van de mensheid. De Ontwerper hiervan heeft ieder stukje zo gemaakt dat het past in Zijn grote creatie.

Welk stukje ben jij?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.