Structuren

Start | Structuren

Waar denk jij aan bij het woord structuur? Regelmaat in je leven, samenhang tussen elementen, een bepaald systeem? Bij mij riep het woord structuur iets statisch op, iets wat maar op één manier kan. Totdat ik ontdekte dat de betekenis van structuur juist heel veel verschillen in zich heeft. Structuur heeft met de opbouw van alle materie te maken.

Om ons heen zijn tallozen structuren te ontdekken. Van een warme, zachte vacht van een dier tot het koude, harde staal van een trap. Van de schubben van een vis, tot de pitten in het hart van een zonnebloem. Van de witte bast van een berkenboom tot de zandkorrels aan het strand. Deze structuren vormen ieder voor zich een aparte materie. De structuur van iets kan je zien, de textuur ontdek je door te voelen. We ervaren dit al vroeg in ons leven. Kleine kinderen stoppen dingen in hun mond om te ontdekken hoe iets aanvoelt. En verkennen zo de wereld om zich heen. Als volwassene zijn veel structuren bekend voor je en sta je er niet meer zo bij stil. Alhoewel, soms zie ik iets en betrap mezelf erop dat ik het even wil aanraken om te weten hoe het voelt. Herken je dat?

Kijk eens bewust naar al die vormen en materialen. Raak ze aan als het kan. Laat tot je doordringen hoe bijzonder de wereld om ons heen is in al haar structuren, texturen en kleuren.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.