Stormkracht

Start | Stormkracht

Weet jij welke windkracht een storm aangeeft? Is dat windkracht 7, 8 of 9? En is harde wind ook storm? Stormen kunnen orkanen worden en krijgen dan de prachtigste namen. Maar richten meestal veel schade aan. 

Hoeveel stormen heb jij in je leven al meegemaakt? En in figuurlijke zin? Heftige gebeurtenissen in je leven, kunnen voelen als een razende storm die woedt. De tegenwind wordt steeds sterker. En de stormkracht blaast je bijna omver. Als je je in zo’n storm bevindt, verlies je vaak de hoop en moed op een goede toekomst.

Wat geeft jou houvast in een storm? Heb je een anker nodig? Om het belang van een anker te beseffen, moeten we de kracht van de storm voelen, las ik pas ergens.

Als alles om je heen is weggewaaid, wat blijft er dan nog over? Misschien voelt de Coronacrisis voor jou als een storm die onverwachts op kwam zetten en wisselend in sterkte af en toeneemt? Hoe houd je dan moed?

Voor mij is Jezus Christus het anker in de storm. Als gewoonten, tradities  en verwachtingen omver geblazen worden, blijft Hij mijn Houvast. Via Hem ben ik verbonden met God, voor wie geen storm te hevig is.

In wie ben jij verankerd?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.