Stormen

Start | Stormen

De apostel Petrus zag Jezus over stormachtig water lopen. Petrus kreeg het verlangen om naar Jezus toe te gaan. Jezus zei Petrus naar hem toe te komen. Door zijn vertrouwen in de Heer, kon Petrus op het water staan en begon hij naar Jezus toe te lopen. Gaandeweg verloor hij zijn focus op Jezus en toen hij zag hoe woest de wind waaide, werd Petrus erg bang en ongerust. Op dat moment zakte Petrus weg in het water en hij schreeuwde: “Heer, red mij!’’

Onmiddellijk stak Jezus zijn hand uit naar Petrus, trok hem boven water en zei: “Oh gij met klein geloof, waarom twijfelde je aan Mij?”

De sleutel van dit verhaal is dat Peter zijn aandacht op Jezus verloor. Zijn aandacht ging van Jezus naar het onstuimige water en de stormachtige wind en hierdoor werd Petrus bang. 

Soms ik voel mij net als Petrus. Als ik teveel focus op de “storm” in mijn leven dan kan ik mij ook angstig en soms wanhopig voelen. Ik heb dan net als Petrus het gevoel dat ik zink. Maar als ik mijn aandacht weer zet op Jezus en ik vertrouw op Hem, dan hoef ik mij niet angstig te voelen omdat ik weet dat Hij mij er doorheen sleept. 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.