Stil staan

Start | Stil staan

Merk jij ook wel eens aan jezelf dat alles tegenwoordig zo snel gaat? Iedereen heeft haast, alles moet op uur en tijd, écht stilstaan bij iets en genieten is moeilijker geworden. We zijn zo snel afgeleid tegenwoordig. Hoe komt dat eigenlijk? 

Ik denk dat veel mensen ook niet meer weten hoe ze stil moeten staan. Stil staan wordt zelfs gezien als iets negatiefs. “Stil staan is achteruitgaan,” wordt weleens geroepen! Men wil het liefst zoveel mogelijk doen en van het ene naar het andere vliegen. Niet dat daar iets mis mee is. Als dat je gelukkig maakt, dan is dat oké! 

Het kan alleen vervelend worden als je op den duur niet meer stil kan staan bij jezelf. Als je voortdurend op zoek bent… op zoek naar de volgende afleiding. Als je die niet kan vinden wordt je onrustig en voel je je op den duur niet gelukkig. Je hebt de overtuiging dat je alleen gelukkig kan zijn als je interessante of leuke dingen te doen hebt. Een beeld dat op social media vaak alleen nog maar versterkt wordt!

Door dichtbij jezelf te blijven en je niet te veel af te laten leiden door gedachten of de invloeden van de maatschappij, begin je meer van jezelf te houden en worden al die invloeden steeds minder belangrijk. 

Als je begint te merken dat niets je kan weghalen bij jezelf, je ware zelf, dan geeft dat veel geluk en rust. Probeer het maar eens!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.