Stenen

Start | Stenen

Heb je weleens geprobeerd een kiezelsteentje over het water te laten stuiteren? ‘Steentje keilen’ wordt dit genoemd. De grootte en vorm van het steentje met daarbij de techniek van het gooien, bepaalt hoe mooi en ver het steentje stuitert. Bekeek je de steentjes goed?

Als je langs een rotsachtig beekje loopt, zie je stenen van allerlei formaten, vormen en kleuren liggen. Als je ze oppakt voelen ze verschillend aan, ruw of glad. Er zitten mooie tussen en lelijke. Ik neem regelmatig een paar stenen mee van onze vakantieplek naar huis, bij elkaar is het een bonte verzameling. Stenen uit het buitenland zijn vaak van ander materiaal dan in Nederland. Het meest opvallend vind ik dat geen enkele steen gelijk is. De overeenkomst met de mens is snel gemaakt. 

Geen mens is hetzelfde, ieder mens is uniek. En door het leven heen worden mensen net als stenen gevormd. Er ontstaan scheurtjes of de scherpe kantjes gaan eraf. Wat vind je van deze quote, gevonden op internet: ”De mooiste stenen zijn voortgestuwd door de wind, geslepen door het water, gepolijst door de zwaarste stormen van het leven”. 

Bij de mooiste stenen denk ik aan edelstenen, waarvan de diamant de uitblinker is. De mens als een diamant, net zo lang geslepen en gepolijst tot hij er op z’n mooist uitziet. Zie jezelf eens als diamant!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.