Stempel

Start | Stempel

Waar denk je aan bij het woord stempel? Een stempel op een postzegel, een stempel in je paspoort, een stempel op je hand? Dit zijn letterlijke stempels, tastbaar. Figuurlijk zie je als je ergens je stempel opdrukt ook duidelijk van wie het is. Je laat een afdruk achter. Iets wat kenmerkend is voor jou.

In vroegere tijden gebruikte men een zegel(ring) om afspraken te bevestigen. De stempel is hiervan afgeleid om een overeenkomst te bekrachtigen of toestemming te geven. Tevens gebruikt als eigendomsmerk, het laat zien bij wie je hoort. En als echtheidsmerk, het bewijst dat iets echt is en geen namaak.

Je kunt ook een stempel opgedrukt krijgen. Dan wordt er een vooroordeel over je uitgesproken waar je niet zo snel weer vanaf komt. Door bepaald gedrag kun je een stempel zetten op iemands denken, doen en laten. Dit wordt soms doorgegeven van de ene generatie op de volgende generatie.

Wie of wat heeft een stempel op jouw leven gezet? Welke stempels heb jij gedrukt?

Vragen die een ander licht laten vallen op wie je bent.

Ik ben dankbaar dat ik het stempel van God draag, dat ik Zijn eigendom ben. De echtheid van dit stempel is in heel de schepping te vinden!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.