Stap voor stap

Start | Stap voor stap

Als lopen niet meer vanzelf gaat, bijvoorbeeld door ouderdom of revalidatie, let je meer op de stappen die je zet. Als je meer wilt bewegen, kun je op een stappenteller zien, hoeveel stappen je per dag zet. Met een bepaald aantal stappen, houd je je conditie op peil.

Stappen: een kleine, actieve beweging die een belangrijke rol speelt in heel je leven. Als kind leerde je lopen en dat ging stapje voor stapje. Later in het leven maak je misschien een stappenplan om een doel te bereiken. Dan zijn het stappen in figuurlijke zin. Zelf wil ik nog weleens te snel gaan in het verwerken van moeilijke gebeurtenissen in m’n leven. En bedenk dan: stapje voor stapje gaat het beter. Maar er blijft beweging, ook met een stapje kom je verder.

Bij sommige stappen weet je niet waar je uitkomt. Of het is een eerste stap in een lang proces.

Vind je het lastig een figuurlijke of letterlijke stap te zetten? En waarom?

In de Bijbel vind je verhalen van mensen die stappen zetten in geloof. Waardoor ze verder kwamen dan ze ooit hadden gedacht. Ken je het verhaal van Abraham? Zoek het eens op en kijk hoe hij stappen zette, die onmogelijk leken.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.