Sta open voor geluk

Start | Sta open voor geluk

Goedemorgen! Hoe ben jij de feestdagen afgelopen december doorgekomen? Was het voor jou een gezellige periode of heb je je misschien toch wat eenzaam gevoeld? 

Kerst en nieuwjaar zijn momenten waarop het fijn is om met z’n allen bij elkaar te zijn, maar het kan voor sommigen ook een moeilijke tijd zijn. Dat wordt vaak vergeten! 

Kijk maar naar de televisie, allemaal vrolijke reclames en tv-programma’s. Overal vrolijkheid en gezelligheid. Maar wat als je je van binnen niet zo voelt? Dan kan het juist extra pijnlijk zijn om geconfronteerd te worden met al die vrolijkheid en blijdschap.

Ik kan goed begrijpen dat het voor veel mensen een moeilijke tijd is, al die feestdagen. Ikzelf heb dat in een mindere periode ook meegemaakt, dat je je niet gelukkig voelt en dat in die periode iedereen juist extra gelukkig lijkt te zijn. Dat is best zwaar! Je gunt een ander natuurlijk alle geluk van de wereld, maar toch doet het pijn. 

Toch heb ik toen ook gemerkt dat je uit die periode veel steun en kracht kunt halen! Het geluk van een ander kan je namelijk ook blij maken! Kijk naar de blijdschap van een kind of mensen die hand in hand lopen en elkaar vol genegenheid aankijken. 

Ook al doet het misschien pijn, sluit je er niet voor af! Sta open voor geluk, al is dat het geluk van een ander. 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.