Sta open voor anderen!

Start | Sta open voor anderen!

Voor mij is zingen een heerlijk uitlaatklep. Ik kan er al mijn emoties in kwijt. Het liefst zing ik de hele dag. Ook als het leven tegenzit. Probeer zelf te zoeken wat jouw uitlaatklep kan zijn. Geniet van het leven. Vandaag heb je alles en morgen ben je het kwijt. En daar weet ik alles van. Ik heb ook een hoop verloren maar ik kies ervoor om positief te blijven. Kijk om je heen. Sta open voor anderen. Kijk ook eens omhoog. We zijn toch niets zonder elkaar?

Ik hoop dat de mails van Een Gouden Morgen voor jou een positief begin zullen zijn van elke dag.
Als laatst wil ik graag nog een stukje over zingen delen dat mij aansprak, geschreven door Jozien, een andere schrijver van Een Gouden Morgen.

“Ze hadden hun vroege jeugd met elkaar doorgebracht: Bram en Kees. Ze woonden in hetzelfde dorp, Bram in een gezin van acht kinderen, Kees was enig kind.

Ze gingen samen naar de enige christelijke lagere school die hun dorp rijk was.

Elke week een versje leren, Bram kreeg altijd een tien, Kees een zes of soms nog minder…

Ze waren elkaar uit het oog verloren rond hun 16e. Ze waren beiden vroeg gaan werken, zoals alle jongens in het dorp.

Bram was in het dorp blijven wonen, Kees was naar een ander deel van het land vertrokken. Beide hadden een gezin gekregen.

Bram was zijn hele leven bij de kerk gebleven. Hij was een man, waarvan de mensen zeiden dat hij niet zonder zijn God kon. Hij verdiende de kost in de bouw en had een goede boterham.

Kees had het nut van zijn christelijke opvoeding niet meer in kunnen zien. Hij had het ver geschopt, en zelfs de universiteit afgemaakt. Zijn eigen bedrijf was er één met een wereldnaam.

Kees kon na het overlijden van zijn vrouw niet meer zelfstandig wonen. Kees’ dochter had gezegd: “We zoeken een plekje in zijn oude dorp, dicht bij ons in de buurt. Pa heeft geen broers en zussen, misschien kent hij daar nog mensen.”

Bram had ervan gehoord en was Kees gaan bezoeken. Het was een heerlijk weerzien, twee oude vrienden van ver in de 80. Veel hadden ze elkaar te vertellen. “Jij gelooft niet meer toch, Kees?’’ had Bram op een avond gevraagd.

“Als het aan mij gelegen had, niet”, zei Kees, “maar die versjes die wij vroeger geleerd hebben, waar jij zo goed in was en ik zo slecht, die zijn weer gaan zingen in mijn hoofd. Ja, en toen kreeg ik zo’n heimwee in mijn hart naar de God van die versjes”.

Veel praatten ze samen die twee oude baasjes, en bij de muziek in het huis zongen ze soms met tranen in de ogen samen hun oude versjes.”

Harry Foort

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.